Kunstgras Onderhouden

Het grote voordeel van kunstgras is dat het in vergelijking met natuurlijk gras slechts een minimaal onderhoud nodig heeft. Het enige dat u hoeft te doen is regelmatig het gras opborstelen zodat de vezels mooi recht blijven staan. Het onderhoud van kunstgras neemt dus niet veel tijd in beslag.

Regen is in principe het beste schoonmaakmiddel voor uw kunstgras. De regenval maakt het grastapijt vrij van stof, pollen of ander mogelijk afval. In regio’s waar regen zeldzaam is, of waar er over een lange tijd een periode van droogte kan heersten, is het aan te raden om de grasmat eens volledig nat te spuiten met een tuinslang.

Bijkomend onderhoud van kunstgras

Wanneer u intensief op het kunstgras bezig ben, dat kan het nodig zijn dat u wat extra vulzand dient toe te voegen. Bladeren die op het kunstgras vallen kan u snel en eenvoudig met een bladblazer verwijderen.

Voor het verwijderen van vuile plekken kan u gebruik maken van een hogedrukreiniger. Let hier wel bij op dat u niet te dicht bij het kunstgras spuit. Houdt dus zeker een afstand van ongeveer 40cm tussen het kunstgras en de hogedrukreiniger.

  • Opmerking: Let zeker op voor plaatsen met veel schaduw, dit zijn immers de geliefkoosde plaatsen waar algen en mossen ontkiemen.

Zoals u ziet kan het onderhoud van kunstgras geen obstakel zijn in uw beslissing om kunstgras te plaatsen

Stappen in het onderhoud van kunstgras

  • 1. Verwijder alle afval
  • 2. Gebruik een bladblazer om het overige afval weg te blazen en om het gras weer mooi recht op te doen komen. Blaas hiervoor in de richting van de grastoppen
  • 3. Indien u huisdieren heeft die hun behoefte hebben gedaan in uw kunstgras tuin: Maken de vuile plaatsen proper met azijn, laat goed inweken en spoel vervolgens overvloedig met water
  • 4. Sproei het kunstgras maandelijks proper